Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Így nézett ki mielőtt hozzá fogtunk:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Elkezdődnek a munkálatok,( nem gondoltuk mekkora fába vágjuk a fejszét ):

 

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Azért nagy nehezen elkészült. Elérkezett az átadás:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

A nehéz munka után a megérdemelt fogadás:

 

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Egy kis videó a ténykedésünk eredményéről:
http://www.youtube.com/watch?v=GTE1tfqI7yc 

 

 

IDÉZET A MAZSIT HONLAPJÁRÓL

Az apci zsidó temető újjáavatása!

2006. július 25. 

Az avatás lezajlott csendesen és szolidan, de nagyon szépen. Megpróbálom szavakban, képekben visszaadni az események menetét.
Korán érkeztünk a sírkertbe, de nem tudtuk megelőzni az egyesület kedves tagjait, a falu lakosságát, az elszármazottakat és az érdeklődőket.
A ceremóniát megtisztelte Suchman Tamás alelnök és Tamás Péter a Mazsihisz részéről, a médiából jelen volt a Duna TV, Hatvani Városi TV, Apci kábeltévé.

A szertartást Verő Tamás rabbi és kísérője, Biczó Tamás kántor nyitotta meg és vezette le, meleg hangja szépen tisztán szólt a temető csendjében, emlékezésre késztetve az egybegyűlteket. A MAZSIHISZ alelnöke Suchman Tamás Úr is beszédet tartott, személyisége magával ragadta a hallgatóságot, mondataiban utalva egy nyitottabb világ lehetőségére! Az MAZSIT alapítvány részéről Oblath András kuratóriumi elnök mondott köszönetet az egyesület tagjainak munkájukért, emberi tisztaságukért. A záró szavakat Hegedűs Gyula a Közösen Apcért Egyesület elnöke tartotta, így vendégségbe invitálva a résztvevőket a község művelődés házába egy baráti hangulatú beszélgetésre. Kik résztvetek az avatáson és az azt követő ünnepségen, egy szép és emlékezetes délutánt töltöttek el együtt, kellemes emberek társaságában!

Hírek az apci temetőről

2006. július 24. 

Tisztelt látogatóink!
KÖZÖSEN APCÉRT EGYESÜLET
Egy nagyon szép örömhírrel szeretnénk Önöket meglepni! A Közösen Apcért Egyesület elnökétől, Hegedűs Gyula úrtól, megkeresést kaptunk, amelyben tájékoztatott bennünket, az apci volt izraelita temető rendbe hozataláról. A sírköveket felállították, a kerítést kipótolták, és megtisztították. A temetőben elhunytakat felkutatták, a holocaust áldozatainak emléket állítanak, a régi imaházat dokumentálták. Ezen egyesület tagjai emberségből példát mutattak a világnak, hová tartozunk, kik vagyunk, ha összefogunk!!
Leutaztunk Apcra, hogy gratuláljunk és megköszönjük e nemes gesztust a zsidóság részéről. Az újjáavatás, időpontja 2006. július 2-án vasárnap délután fél háromkor lesz. Jelen lesznek az Egyesület által felkutatott elszármazottak és rokonaik, (Izraelből, Belgiumból, Franciaországból, Kanadásból). A MAZSIT Alapítvány is megjelenik az avatáson, a szertartást Verő Tamás rabbi tartja. Az ünnepség után a Kultúrházban, a Közösen Apcért Egyesület állófogadást tart. Az Alapítvány ezúton is megköszöni az Egyesület tagjainak szabadidejük feláldozását és négy hónapos kemény munkáját.

 

 _____________________________________________________________________________________________________

 

Lap tetejére

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.