Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

2014. év értékelése

Egyesületünk, mint minden évben úgy 2014-ben is az alapszabályában megfogalmazott célok - Apc harmonikus fejlődésének elősegítése, lokálpatriotizmus, gazdasági lehetőségek kihasználása, lakosságot érintő kérdések továbbvitele- megvalósulása érdekében dolgozott. Az elért eredmények időrendi felsorolása:

2014. január-február: Alapszabályunk által meghatározott közgyűlések megtartása

2014. március: A Nőnap alkalmából jelképes ajándékkal köszöntöttük egyesületünk hölgy tagjait. Koszorú elhelyezésével emlékeztünk március 15-re a községi ünnepségen. Elnökségünk két tagja önként felvállalta, hogy a közmunkaprogram keretein belül egy 8-10 fős brigád napi szintű irányításával rendbe rakatja a rózsai kanyarban lévő átereszt és a település felé irányuló csapadék levező-árok közel 300 méter szakasza pedig újra ásásra került. Azért csak ennyit mert időközben /március hó és április eleje/ véget ért a program. Meg ítélésünk alapján értékteremtő munkavégzés történt, amelynek értéke vállalkozóktól kért ajánlatok alapján 350-400 EFT.

2014.május: Együtt, családias légkörben töltöttük a majálist. A május 14-én tartott CIVIL SOKADALOM programra egy 22 perces filmmel készültünk „Amit Apcról tudni kell” címmel. Nem részesültünk kitörő fogadtatásba, de ez a kedvünket nem szegte, mert az anyagot azóta felraktuk a honlapunkra és a www.youtube.hu oldalra, ahol már több számos nézője akadt.

 Az 2004-ben elkezdett hagyományt folytatva május 17-én meg tartottuk a hazatérő elszármazottak 8. találkozóját. A vidám hangulatú találkozó a késő délutáni órákban ért végett, aminek egyik fontos pillérét az Önkormányzattól kapott támogatás adta.

Még ebben a hónapban a buszfordulóban parkoló került kialakításra ott várakozó járművek részére, és az Önkormányzattól kapott KRESZ-táblák kihelyezésével pótoltuk a hiányzókat.

2014.júnuisában részt vettünk a Petőfibányai barátaink által évek óta szervezett Bányász Emléknapon és a hónap második felében túrát szerveztünk a Somlyó-tetőn lévő kápolnához.

Megalakulásunk óta a nyári hónapok közül a július és augusztus a családoké, ekkor központi programot nem szervezünk.

Szeptemberben részt vettünk az „APCI SZÜRET” községi rendezvényen, októberben figyelem felhívásként információs táblát helyeztünk el a Rákóczi útról nyíló „Rajcsik” part tövében.

Novemberben a Somlyón lévő kereszt kapott új talapzatot és megújítottuk a községi sírkertben lévő II. világháborús emlékművet és környékét. És mindezek mellett az egyesület hölgy tagja egész évben rendszeresen karbantartották a beköszöntő táblák környékét és a zsidó temetőt, a fiúk pedig kora tavasztól késő őszig füvet vágtak e területeken.

 

 

 

 

VISSZAPILLANTÓ 2012.

 

Lassan egy évtizede alakult civil szervezetünk, melynek célja Apc harmonikus fejlődésének elősegítése a község hagyományainak őrzése, múltjának kutatása, értékeinek óvása és új értékek teremtése. Az elmúlt évek alatt az Egyesület tagjai megpróbálták teljesíteni a kitűzött célokat, önkéntes munkavégzésükkel anyagi és szellemi hasznot teremtve a község számára.

 

Hagyományteremtő céllal kezdtük el szervezni a Hazatérő Elszármazottak találkozóit. A kezdeti nehézségeken túljutva, minden évben többen és többen fogadták el meghívásunkat. Az első négy találkozónak a Művelődési Ház adott helyszínt. A délelőttök folyamán színes kulturális programok szórakoztatták a vendégeket. A hazai ízeket tartalmazó ebédet követően baráti beszélgetésekkel, ismerekedéssel és régi gyerekkori emlékek felidézésével múlatták az időt a késő délutáni elutazásig. Az ötödik és hatodik találkozó helyszíne a Somlyó-hegyi Lövészklub Lőtere volt. A hely adottságait kihasználva volt íjászbemutató, sportlövészet, túra a Kopasz hegyre / bemutatva annak természeti értékeit / és Barátságfa ültetés.

Ez évben május 19-én került megszervezésre a hetedik találkozó a Művelődési Ház nagytermében. A program 10 órakor kezdődött cigányzenével, majd Dr. Bulcsu Elemér polgármester és az Egyesület elnöke köszöntötte a kedves megjelenteket. Ezt követően vendégeink bemutatkoztak egymásnak, hiszen akadtak olyan elszármazottak is, akik hosszú idő után most látták újra viszont egymást. A délelőtti programot tovább színesítette Takács Jánosné Szabó Ágota által készített olajfestményekből álló kiállítás. A képek községünk legszebb tájait jelenítik meg. A délelőtti program az apci  zenészekből  álló zenekar műsorával fejeződött be. Külön köszönet Pohárdi József úrnak, aki előadás formájában ismertette az ágyúkészítés fortélyait, illetve működésbe hozta a Petőfi téren elhelyezettet a hazatérők tiszteletére. A hivatalos rész ezzel lezárult, majd egy kiadós és nagyon finom ebéddel vendégeltük meg a hazalátogatókat a központi konyha éttermében.

2009-ben  információs táblák elhelyezésével hívtuk fel a figyelmet a község környezetében elhelyezkedő turisztikai adottságokra, amely táblákat az óta szorgos kezek megrongáltak, így kényszerűségből lebontásuk megtörtént. Felújításra került a helyi hagyományokat őrző, a gyógyszertárral szemben lévő, évtizedek óta nem működő közkút. A Szépek-kútja az óta újszerűségével faluképi tényezővé vált. 2010-ben civil szervezetünk elkészítette és augusztus 20-a alkalmából a község lakóinak adományozta a község fából faragott címerét, és

az év őszén, felújításra került a KRESZ-park szegletében elhelyezkedő emlékkereszt és környéke.

Egyházi iratok alapján a Somlyó hegy tetején az 1700-as években,10 fő befogadására alkalmas kápolna épült az ott lévő kétrészes sáncvár területén. Mivel a községben élő idősebb emberek is emlegették a kápolna létét, így egyesületünk vállalkozott a lehetetlenre. Feltáró munkánk sikert hozott, megtaláltuk és kibontottuk a kápolna még meglévő falmaradványait, amit információs tábla és fakereszt állításával jelöltünk meg a jelen és utókor számára, ezzel is gyarapítva a település történelmi nevezetességeit.

 

2011 április 30-án szentmise keretében erősítették meg 50 éve tett  házassági fogadalmukat Nagy Béla és felesége Marika néni. Egyesületünk nagy szeretettel köszöntötte az ifjú párt, kívánva nekik hosszú, boldog éveket.

Apc község Képviselő-testülete 2011.augusztus 19-én tartott rendkívüli ülésén Emléklap formájában köszönte meg az Egyesület Apc község fejlődéséért, hírnevének öregbítéséért kifejtett több éves önkéntes munkáját.

Az elismerést ezúton is köszönjük.

 

Összehangolt szervezéssel, a szállításban közreműködő  Forsza-Trade Kft  segítségével  - amit ezúton is köszönünk - valamint  jelentős Önkormányzati támogatással ez év június 13-án köztéri buszvárót telepítettünk a Rákóczi út és Fő út találkozásánál lévő  buszmegállónál. Az építmény nem csak az utasokat  védi  az időjárás szeszélyeitől, hanem köztéri díszítő elemként is szolgál. Felújításra került 3 db kültéri hirdető tábla- fémszerkezetük festésével és új betétlapok elhelyezésével. Elkészítettük 2 db. Apc térképes kültéri táblát, egy rétegre összevont síkrajzi tartalommal, fotók elhelyezésével. A szerkesztési munkát a TÉRKÉP Kft – korábban HISZI-MAP Kft – végezte. Az így készült táblák kültéri elhelyezése is megtörtént.

Szoros partnerkapcsolatot alakítottunk ki a Petőfibányáért Egyesülettel. Évente több alkalommal szervezünk baráti találkozókat a partnerség és közösségteremtés érdekében. A helyi civilszervezetek közül évek óta jó kapcsolatokat ápolunk a Somlyó-hegyi Lövészklubbal.

 

Az eltelt időszak alatt sok anyagi és szellemi hasznot teremtettünk Apc község részére. Sajnos a vandál kezek egyre kevésbé becsülik eddigi munkáinkat: eltűntek az utcaneveket jelző tábláink, összetörték a tanösvényt jelző táblánkat, szinte minden évben összefirkálják a beköszöntő és információs tábláinkat, letörték a községünk címerét tartalmazó táblán elhelyezett tájékoztatót, nyomdafestéket nem tűrő szöveggel látták el a Somlyó-hegy tetején lévő keresztet, és az alig pár hetes buszváróról is már kétszer kellet letisztítani a ráfestett szöveget. Egyre gyakrabban merül fel bennünk a kérdés: a továbbiakban érdemes-e ezért a szabadidőnket és anyagi forrásainkat feláldoznunk?

 

Amikor e sorok íródnak mindenki az év végi ünnepekre készül. Így tesznek e közösség tagjai is, és kívánnak minden kedves olvasónak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet

 

 

 

EGYESÜLETÜNK 2011. ÉVI TEVÉKENYSÉGE:

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

2011.év eseményei:

 

 

 

 

Az előző évekhez hasonlóan 2011.január 28-án közgyűlés megtartásával kezdődött az év,ahol elfogadtuk a 2010.évben végrehajtott munkaprogramról szóló tájékoztatást,pénzügyi gazdálkodásunk tényszámait,valamint a közhasznúsági jelentésünket. Döntés született ez évi pénzügyi tervünkről és munkaprogramunkról is. Pénzügyileg rendezett bevételeink csökkenése, ésszerű gazdálkodást kíván egyesületünktől, amit figyelembe kell venni ez évi munkaprogramunk teljesítése során is. Hagyományainkat követve a NŐNAP alkalmából köszöntöttük egyesületünk hölgy tagjait. Az időjárás adta lehetőségeket kihasználva  megtörtént a beköszöntő táblák környékének, a zsidótemetőnek, valamint a buszforduló és környékének rendbetétele, mely munkálatokat az év során folyamatosan végeztük.                                                                                                                                             

 

 

 

 

 

 

 

2011. április 30-án Szentmise keretében erősítették meg 50 éve tett fogadalmukat Nagy Béla és felesége Marika néni. Egyesületünk nagy szeretettel köszöntötte az ifjú párt, kívánva nekik még hosszú, boldog éveket.                                                                                                                                                       

 

 

 

 

 

 

 

 A szeszélyes időjárás ellenére csatlakoztunk a Somlyó-hegyi Lövészklub által szervezett Majálishoz, ahol a szabadtéri főzőversenyen kívül, íjászbemutató is szórakoztatta a megjelenteket. A  szabadtéri főzéssel és házias pogácsákkal induló versenyzők közül a legjobbak értékes tárgyjutalomba részesültek.                                                                                                                                      

 

 

 

 

 

 

 

Egyházi iratok alapján  a Somlyó hegy tetején az 1700-as években, 10 fő befogadására alkalmas kápolna épült, az ott elhelyezkedő kétrészes sáncvár területén. Mivel a településen élő idősebb emberek is emlegették e kápolna létét, így egyesületünk vállalkozott a lehetetlenre. Kutató munkánk sikert hozott, megtaláltuk és kibontottuk a közel 300 éve épült kápolna beomlott falmaradványait, amelyet emléktábla elhelyezésével és fakereszt állításával jelöltünk meg a jelen és utókor számára.                                                                                              

 

 

 

 

 

kapolna-1.jpg

 

 

 

 

kereszt.jpg

 

 

 

kereszt-a-hegy-tetejen.jpg

 

 

 

szent-kereszt-kapolna-romjai.jpg

 

 

Sajnos a barbarizmus sokáig nem váratott magára. Pár nap elteltével ismeretlen személyek összefirkálták a kereszt függőleges szárát.

 

 

 

 

 

az-elso-rongalas.jpg

 

 

 

_________________________________________________________________________________

 

 
 
2011.június 12-én a Petőfibányai barátaink meghívására szerény létszámmal képviseltük egyesületünket az 5.Bányász emléknapon.

 

 

 

 

 

 

 

Apc Község Képviselő-testülete 2011. augusztus 19-én tartott rendkívüli ülésén Emléklap adományozásával köszönte meg a Közösen Apcért Egyesület  Apc község fejlődésért, hírnevének öregbítésért kifejtett több éves önkéntes munkáját. Civilszervezetünk tagjai szeptember 24-én tartott összejövetelen kapták kézhez az elismerést.

 

 

 

 

 

 

 

Közel egy éves kutató- és gyűjtő munka eredményeként egyesületünk kiadta az „Apcon lakom, keress meg….” című kiadványát, amely a község történetét dolgozza fel 1990-től 2009-ig. Itt szeretnénk megköszönni az összeállításban közreműködők segítségét.                                                            Néhány évvel ezelőtt a Dratsay család átadta egyesületünknek Dratsay Zsigmond tanár úr által megírt „Apc nagyközség monográfiája”című kéziratát. Egyben hozzájárultak ahhoz is, hogy civilszervezetünk gondozásában kerüljön, így kiadása ez évben megtörtént.                               Szélesíti községünk történetét feldolgozó művek sorát Szita Mihály plébános úr által 1946-ban írott APCI KATHOLIKUS TUDÓSÍTÓ című emlékkönyv is. Ezúton is köszönjük a SZINEG Kft. anyagi támogatását.

 

 

 

 

 

 

 

Mindhárom kiadvány elhelyezésre került a Községi Könyvtárban, ahol az érdeklődők bármikor elolvashatják.

 

 

 

 

 

 

 

Amikor e sorok íródnak mindenki az év végi ünnepekre készül. Így tesznek e közösség tagjai is és kívánnak minden olvasónak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet.

 

 

 

 

 

 

 

Köszönjük az Egyesületünk számára felajánlott SZJA 1%-ot, amely : 40.909 Ft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EGYESÜLETÜNK 2010. ÉVI  TEVÉKENYSÉGE:

 

 

  

 Február 5-én tartottuk év indító közgyűlésünket, ahol elfogadtuk a 2009.évről szóló közhasznúsági jelentésünket, ez évi költségvetésünket és munkaprogramunkat.   

 

Márciusban a NŐNAP alkalmából köszöntöttük egyesületünk hölgy tagjait.

      

  Csatlakoztunk a Somlyó-hegyi Lövészklub által szervezett Majálishoz. Az egész napos rendezvényt főző verseny, sportbemutatók és sütemény készítő események színesítették.

 

 Május 29-én tartottuk a Hazatérő Elszármazottak hatodik találkozóját. A meghívásunkat elfogadó vendégeinket szórakoztató programokkal, és hazai ízeket tartalmazó ebéddel fogadtuk. A délután ismerkedéssel, valamint a régi emlékek felidézésével telt el.

 

Egyesületünk elkészítette és augusztus 20-án a település lakóinak adományozta a község fából faragott, közel két négyzet méter felületű címerét. A szimbólum a polgármesteri hivatal Erzsébet téri oldalán került elhelyezésre.
Kép
 

 

 Apc község önkormányzata szeptember 26-án tartotta felvonulással egybekötött Szüreti Fesztivált. A programot lovasok,huszárok, és hagyományőrzők színesítették.     

 

       Civil szervezetünk felújította a KRESZ-park egyik szegletében elhelyezkedő emlék-keresztet és környékét.

Kép

 

  

Éves tevékenységünk során, sok szabadidőnk feláldozásával rendszeresen karbantartottuk     az egyesület által létrehozott értékeket.                                               

 

 KÖSZÖNJÜK AZ EGYESÜLET RÉSZÉRE ADOMÁNYOZOTT 1 %-OT ,

AMELYNEK ÖSSZEGE EBBEN AZ ÉVBEN 110.447 Ft.

 

 

 

EGYESÜLETÜNK 2009. ÉVI  TEVÉKENYSÉGE:

 

Barátokkal és támogatókkal együtt búcsúztattuk az Ó évet és köszöntöttük az Új Évet.

Civil szervezetünk március 8-án megtartott közgyűléssel kezdte ez évi programját. Alapszabályunk értelmében elfogadtuk ez évi költségvetésünket , akcióprogramunkat és döntöttünk tagfelvételi kérelmekről is. Ez utóbbi külön öröm volt számunkra , mivel 7  személy gondolta úgy , hogy  szimpatikus  az általunk végzett tevékenység és e munkában belépésükkel tevékenyen részt kívánnak venni. A hivatalos részt követően  civil szervezetünk férfi tagjai virággal köszöntötték a hölgyeket a Nőnap alkalmából.

Koszorú elhelyezésével emlékeztünk március 15-én az 1848-49. évi eseményekre. 

Az  Önkormányzat anyagi segítségével éjszakai megvilágítást nyert a múlt évben felújított  Fűzkút emlékpark területén elhelyezkedő kőkereszt, amelyhez egyesületünk férfi tagjai kábelárok kiásásával és befedésével járultak hozzá. A parkban lévő virágok és díszcserjék gondozásához víztároló edény került kihelyezésre.

Elvégeztük a szokásos tavaszi nagytakarítást  az izraelita temetőben ,  a Rákóczi út végén lévő buszfordulóban és a Fűzkút emlékparkban. Virágok  ültetésével  bővítettük a  21-es főút felől érkező  út mentén elhelyezkedő üdvözlő tábla környékét, amelynek szépsége  és rendezettsége,  dicsérő szavak kíséretében, a községbe érkezők figyelmét is felkelti.

Faluszépítés és örökség megóvása érdekében létrehozott értékek / hősi emlékmű,izraelita temető,beköszöntő táblák környéke,Fűzkút emlékpark /  karbantartása  ez évben is folyamatosan  zajlik. 

 Jó hangulatú majálison vettünk részt a Somlyó-hegyi Lövészklub területén. A főzőverseny során finom hagyományos étkek készültek, amelyek közül a legjobbak díjazva lettek. 13 személy nevezett  több fajta finomsággal az egyesületünk által   hagyományteremtő céllal  elindított pogácsasütő versenyre. A legízletesebb pogácsákat a szakmai zsűri díjjal jutalmazta.

 Egyesületünk tagjai közül többen csatlakoztak a május 20-án megtartott Kihívás Napja rendezvénysorozat egyes eseményeihez.

A május 23-ra tervezett Hazatérő  Elszármazottak  találkozója a meghívottak nagy számú érdektelensége miatt elmaradt. 

A Petőfibányáért Egyesülettől megtisztelő meghívást kaptunk a június 13-án megtartott

Bányász Emléknap-ra.  A hivatalos részt követően sport és kulturális programok biztosították a jelenlévők szórakozását, főzőversennyel  és bányalátogatással megfűszerezve.

A nap során kapott élményeket fokozta, hogy a Varga házaspár jóvoltából egyesületünk nyerte a főzőversenyt  az ezzel járó fakanalat és vándor bográcsot,amelyek az  üzlethelyiségükben lettek kiállítva. 

 

 

 

 

Ez évi célkitűzéseink között szerepelt a Fő út mentén elhelyezkedő  / Gyógyszertárral szemben /, évtizedek óta  nem működő és elhanyagolt állapotú közkút rendbetétele . A helytörténeti kutatásokat követően civil szervezetünk a munkálatokat szeptember közepére befejezte és a "Szépek Kútja"  azóta újszerűségével  fontos faluképi tényezővé vált.

 

 

 

Tagságunk is részt vett a szeptember végi Szüreti Felvonuláson, ahol nem csak meneteltünk, hanem finom bográcsos ételt is főztünk a megéhezettek számára.

 

 

 

Településünk természeti értékeinek bemutatásához saját erőforrásból  turisztikai információs táblákat készítettünk, amelyek helyszíni kihelyezése rövidesen befejeződik. Október 10-én  vidám hangulatú jótékonysági Szüreti Bált szerveztünk, amelynek bevételét működésünkre kívánunk felhasználni.

 

 

 

Eredményesen zárult a 2008 évi  SZJA  1%-s gyűjtési akciónk,  mivel az adófizető magánszemélyektől  167 145 Ft felajánlott összeg  került  átutalásra számlaszámunkra,amit ezúton is köszönünk.

 

 

 

 

 

 

 

EGYESÜLETÜNK 2008. ÉVI  TEVÉKENYSÉGE :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2008.február 8-án tartott közgyűlésünkön értékeltük 2007.évi tevékenységünket,elfogadtuk ez évi akcióprogramunkat és a számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített beszámolóját.

 

 

 

A tavaszias jó időt kihasználva nagytakarítást végeztünk a Somlyó-hegyi Lövészklub területén, rendbe tettük a zsidó temetőt,valamint a település szélén elhelyezkedő buszforduló környékét. Visszapótoltuk az elmúlt évek során eltűnt fagyal sövénysort.

 

 

 

Március 8-án a NŐNAP alkalmából, családias hangulatban, virággal köszöntöttük civil szervezetünk hölgy tagjait. Egyesületünk képviselői részt vettek a Települési Önkormányzat szervezésében, március 14-én tartott megemlékezésen. Továbbra is az a véleményünk, hogy Nemzeti Ünnepünkről a napján kell megemlékezni, amellyel a településen élő lakosok közül is többen egyet értettek.

 

 

 

Németh Dezső és felesége Ildikó kezdeményezésére március 17-én aktivistáink is részt vettek a Rózsaszentmárton felé vezető út mentén elhelyezkedő útpadka és vízelvezető árok szemétmentesítési akciójában.                                  

 

 

 

Pályázati anyagot készítettünk 2008.évi NCA működési támogatásra.

 

 

 

Május 1-én a Somlyó-hegyi Lövészklubbal közösen, majálissal összekötött civil napot tartottunk a klub területén,ahol a hagyományos főzőversenyen kívül ,egyéb  programok is szórakoztattak a rendezvényen résztvevőket. A hagyományteremtő céllal meg hirdetet pogácsasütő versenyünket is értékeltük. A leadott 10 fajta pogácsából az első négy helyezett készítője, értékes jutalomba részesült.

 

 

 

Május 24-én tartottuk meg az 5. Apcról elszármazottak találkozóját .A szabadtéri rendezvényünkre szóló meghívásunkat sokan elfogadták és hazalátogattak szülőfalujukba. Tartalmas és szórakoztató programokkal vártuk a hazatérőket. A  helyi Népdalkör az előző találkozókon előadott műsorszámokból  összeállított népdalcsokorral köszöntötte a vendéget,akik az előadást követően rövid ?Nosztalgia túrán? vettek részt a Kopasz-hegy lankás részein. Visszaérkezve Barátságfa ültetésére került sor,amelynek gyökeréhez mindenki elhelyezhette a lakóhelyéről hozott marék földet.  Az ebédet követően Serfőző Gábor és zenész társai tartottak könnyűzenei bemutatót. Sikert aratott az Apc község történetével foglalkozó szellemi totó kitöltése,ahol a hazatérők emlékeikben kutatva felidézték szülőfalujuk múltjának érdekességeit. A természeti adottságok és a Juhász Pisti által szolgáltatott zene hatására, vendégeink, késő délután távoztak a rendezvényről. Sokan úgy vélték,hogy ez a szabadtéri rendezvény volt ez idáig a legszínvonalasabb.

 

 

 

Egy pár hetes pihenőt követően hozzákezdünk a Fűzkút és a mellette lévő park felújításához. Elképzeléseinkhez  adományokat gyűjtünk. Ezúton is köszönjük a felajánlott támogatásokat.

 

 

 

Segítő szándékunkat és faluszépítő tevékenységünket, nem mindig támogató községi vezetéssel megállapodva, 2008.július 17-én elkezdődtek a Fűzkút és mellette lévő park felújítási munkálatai.

 

 

 

Első lépésként a bejárati részen lévő kőkerítés és kapubejáró került fejújításra. A park belső területén elburjánzó  bokrok és vadhajtások kivágásra kerültek,illetve a jó indulatú,környezetbarát emberek által odahordott kerti szemét is össze lett takarítva. A kőkereszt előtt lévő lépcsősor melletti támfalak és a területet záró hátsó kerítésalap javítása megtörtént. A kőkereszthez vezető utat szegélyköveztük és gyöngykavics burkolattal láttuk el. A parkba látogatók részére pihenőpadok lettek elhelyezve. A terület üdeségét a most kiültetett virágok, sziklakertek,kúszófenyők és tuják szolgálják. A park védelmét sövénysor és fakerítés  kiépítése szolgálja.

 

 

 

A park létrejöttének kialakulását helytörténeti tábla ismerteti.

 

 

 

A helyreállítás befejezését követően 2008.október 18-án Kocsis Sándor plébános úr által celebrált szentmise keretében került az emlékpark átadásra.

 

 

 

Civilszervezetünk a  fenntarthatóságunk érdekében  ebben az évben is pályázott az NCA keretében,amely szervezet 200.000 Ft működési támogatást szavazott meg részünkre.

 

 

 

Sikeresen zárult az SZJA 1%-ért indított kampányunk is.

 

 

 

Egyesületünk ez évben ünnepli fennállásának 5. évfordulóját. Büszkék vagyunk arra,hogy elmúlt évek során elért eredményeink alapján hasznos tagjai voltunk községünknek.

 

 

 

2008.november 29 -én tisztújító közgyűlést tartottunk,ahol egyesületünk tagjai megválasztották az új tisztségviselőket.

 

 

 

Elkészült az ez évi  CIVIL HÍRMONDÓ kiadványunk is,amelynek kézbesítése a lakosság felé  megtörtént.

 

 

 

Közösségünk életét is megrendítette Kovács Károly egyesületi tagunk elvesztése. Egy segítőkész,igazi jó barát távozott közülünk.

 

 

 

 _____________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

Lap tetejére

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Tcgxnl oyunhu

(Tpqfty, 2022.06.08 00:01)

lisinopril 5mg ca - <a href="https://metoprololpx.com/">order lopressor 100mg sale</a> generic atenolol 50mg

Mvqfce avqxuf

(Tcufev, 2022.06.06 10:21)

order metformin 500mg online - <a href="https://metforminx.store/">buy metformin 1000mg for sale</a> cost norvasc

Mvirvz flrqwe

(Fabcwm, 2022.06.04 20:36)

hydroxychloroquine without prescription - <a href="https://chloroquins.com/">purchase chloroquine online cheap</a> baricitinib 2mg uk

Jetqnc lwqbjz

(Ndsctv, 2022.06.03 05:11)

purchase lasix pill - <a href="https://doxycyclinet.com/">order doxycycline 200mg generic</a> ivermectin uk coronavirus

Hwsfbi mhftdw

(Ctjmvu, 2022.06.01 12:42)

cheap prednisolone 5mg - <a href="https://predsolone.store/">order prednisolone 40mg</a> order viagra 100mg online

Vfcxxc xfrwwy

(Okfgnd, 2022.05.31 01:51)

buy amoxil 500mg without prescription - <a href="https://amoxill.store/">amoxicillin 250mg drug</a> buy viagra 50mg online cheap

Dxggis israuo

(Yddgyl, 2022.05.29 16:47)

brand deltasone 40mg - <a href="https://prednissone.com/">cheap prednisone 40mg</a> oral accutane 10mg

Eujydt cfbdsd

(Rbuurl, 2022.05.28 07:37)

cialis 40mg for sale - <a href="https://provigpill.store/">modafinil pills</a> provigil 200mg canada

Rzldjv cjwdgr

(Yougqr, 2022.05.26 10:23)

order doxycycline 100mg online - <a href="https://clomidg.store/">buy generic clomiphene 100mg</a> cheap cialis

Nvlniu zixuar

(Fgtigb, 2022.05.24 23:35)

ivermectin 2mg - <a href="https://stromectolg.store/">fda stromectol</a> buy vardenafil 10mg online cheap

Ubusuc quinif

(Ejwzwx, 2022.05.23 10:39)

order amoxicillin 1000mg sale - <a href="https://amoxicillinc.store/">amoxicillin uk</a> vardenafil over the counter

Apcelh jochfp

(Sgjceb, 2022.05.21 11:10)

ampicillin 500mg canada - <a href="https://ampicillinc.store/">buy acillin</a> cialis uk

Jlygsm cjfquk

(Smhjct, 2022.05.20 00:08)

buy ceftin pills - <a href="https://cefuroximex.store/">cefuroxime cost</a> cialis australia

Mwjaoi fsccyf

(Scipqz, 2022.05.18 12:31)

budesonide drug - <a href="https://xbudesonide.quest/">budesonide over the counter</a> antabuse 250mg brand

Mqdlua txxqsw

(Shhtlo, 2022.05.14 17:23)

buy cephalexin pill - <a href="https://xerythromycin.store/">erythromycin for sale online</a> cost erythromycin 500mg

Hligef pwsmlu

(Xdihgo, 2022.05.12 11:05)

sulfamethoxazole canada - <a href="https://xviagrpill.today/">purchase sildenafil without prescription</a> sildenafil for men over 50

Xdgkaq snumid

(Mdftcg, 2022.05.09 21:20)

order augmentin 375mg pills - <a href="https://tadalcialis.store/">tadalafil 10mg usa</a> buy tadalafil 40mg pills

Ryvojn ablxbn

(Aniotf, 2022.05.07 11:06)

buy prednisolone 40mg pills - <a href="https://cialisxb.store/">cialis for sale online</a> tadalafil 5mg price

Bjptqk svrmba

(Pmxyhp, 2022.05.06 04:01)

order viagra 100mg online cheap - <a href="https://bestusasild.com/">order sildenafil 100mg sale</a> viagra uk

Propecia E Impotencia Garantia Lesprophy

(Lesprophy, 2019.09.07 19:47)

Cialis Tabletas 10 Mg Cialis Italia Senza Ricetta Amoxicillin Side Effects Dark Stool [url=http://rxbill8.com]buy generic cialis[/url] Tipos A Propecia Discount Fedex Amoxicilina Ospamox Get In Internet Amoxicillin Side Affets