Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A KÖZÖSEN APCÉRT EGYESÜLET TEVÉKENYSÉGE 2015-ÉVBEN.

 
 
 
Egyesületünk ebben az évben is az alapító okiratában megfogalmazott célok alapján működött.
Az év során az alábbiak kerültek megvalósításra:
2015. március-április: A Nőnap alkalmából jelképes ajándékkal köszöntöttük egyesületünk hölgy tagjait. Koszorú elhelyezésével emlékeztünk március 15-re a községi ünnepségen. Egyesületünk kezdeményezésére a Polgármester Úr közreműködésével március 18-án megalakult az Apci Civil Kerekasztal. A tavaszi takarítás keretében az egyesület hölgy tagjai rendbe tették a beköszöntő táblák környékét, az izraelita temetőt, hősi emlékművet, valamint a buszfordulót. Mindezen munkálatok az év során rendszeresen ismétlődtek, fűnyírással kiegészülve.
 

csapat.jpg

 csapat1.jpg 

csapat2.jpg

 
2015.május: Együtt, családias légkörben töltöttük a majálist. Megkezdődtek az „Apc Somlyó-hegyi Tanösvény” kialakításának munkálatai, a Rákóczi útról nyíló felvezető útszakasz (Rajcsik-part) rendbetételével, majd a hegy lábánál lévő volt községi bánya bejáratának és a belső bokros-cserjés rész kitakarításával folytatódott. A takarítás során keletkező hulladék egy helyre történő gyűjtése is megtörtént, mivel ígéretet kaptunk az Önkormányzattól a megsemmisítésre, amely persze csak ígéret maradt. Az így kialakított bejárati rész lehetővé teszi a miocén korú réteg vulkanikus, andezit főtömegű, bányafal megtekintését. A tanösvény útvonalát és a Somlyó természeti értékeit bemutató információs táblák is kihelyezésre kerültek, így a tanösvény bejárhatóvá vált.
 

csapat.png

 csapat1.png.jpg csapat2.png.jpg 
 
 
2015.júnuisában részt vettünk a petőfibányai barátaink által évek óta szervezett Bányász Emléknapon és a hónap második felében a település különböző pontjain faluszépítés-virágosítás céljából 22 tő futómuskátlit és 12 tő verbénát helyeztünk ki virágládákba. Nem ért bennünket nagy meglepetés, hogy 3 hét elteltével 2-2 tő muskátlit elloptak a „Szépek Kútjától” valamint a buszfordulóból. De sokkolóan hatott ránk, hogy a verbéna virágokat egy hét alatt eltüntették a helyéről /tettenérés, jelzés a helyhatóság és rendőrség felé – intézkedés zéró/. Pedig akkor már hatályba lépett „a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 12/2015.(VII.9.) önkormányzati rendelet. Véleményünk, hogy egy rendeletet nem csak megalkotni, hanem be is kell tartani, illetve tartatni!

csapat.png

 csapat1.png.jpg 

csapat2.png.jpg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2015. nyarán több alkalommal településünkre érkeztek a Waktor család tagjai azzal a céllal, hogy leróják tiszteletüket őseik sírjánál a zsidótemetőben.
Az augusztus 20-án megtartott Apci Búcsúra a településünk egykori életét bemutató kiállítási anyaggal készültünk.
Válogatás a kiállítási anyagból a teljesség igénye nélkül:

csapat.png

  

csapat1.png.jpg

csapat3.png.jpg
 

csapat2.png.jpg

                       

csapat4.png.jpg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2015. szeptemberében a Szent-Ivány Kastély történetét bemutató információs tábla és az 1927.március 30-án Párizsban történt eseményhez fűződő Tiroli kereszt lett kelhelyezve a Művelődési Ház és Könyvtárt övező parkba.
Az APCI SZÜRET rendezvényhez kapcsolódva megszerveztük a Hazatérő Apciak 9. találkozóját.
 

csapat.jpg

 

csapat1.jpg

 
2015.októberében felhívást kaptunk, hogy a Hatvani Járási Hivatal, Hatvany Lajos Múzeum és Hatvani Értéktár közös együttműködésében a hatvani járás településeinek történelmét felidéző korabeli dokumentumokból készült anyagot kívánnak készíteni, amely anyagok a Kormányablakban az ügyfélfogadási idő alatt kerülnek vetítésre. Településünk polgármesterének javaslata alapján az apci anyagot egyesületünk állította össze a saját gyűjtéséből és a kedves ismerősöktől kapott fotók alapján, amit ezúton is köszönünk. A településekről befutott anyagok bemutatójára november 10-én került sor az érintet települések képviselői előtt a Járási Hivatal épületében.
A teljesség igénye nélkül egy pár fotó az anyagból:
 

csapat.png

 csapat1.png.jpg 

csapat2.png.jpg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 2015. decembere is mozgalmasan alakult egyesületünk tagjai számára. A december 18-án megtartott közgyűlés az új Ptk.- előírásainak megfelelően módosította az egyesület alapszabályát, majd azt követően a bölcsődei gyermekek számára a meghívott szakdolgozók és vezetőn keresztül karácsonyi adománycsomagokat nyújtottunk át.
Az egyesület elnöksége pedig meglepetés ajándékkal köszönte meg a tagok éves munkáját.
csapat.jpg
csapat1.jpg
 

csapat2.jpg

 csapat3.jpg                 
KÖSZÖNJÜK A 2015.RENDELKEZŐ ÉVBEN FELAJÁNLOTT 105 922 Ft. SZJA- 1%-os ÖSSZEGET!
 
Apc, 2016.március 05.
 
 
                                                                                     Közösen Apcért Egyesület
                                                                                                  Elnöksége

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Propecia Finasteride Reviews Stevastots

(Stevillews, 2019.09.06 07:05)

Cats And Amoxicillin <a href=http://gaprap.com>online pharmacy</a> Buy Generic Viagra Online Pharmacy Buy Generic Doxycycline Online How Long Does Cephalexin Last